Mindezigns.com

Mike's Blog: Het hart van een Runner, deel 13Noot van de redactie: Mike Ashland hield hardlopen. Maar nadat hij verhuisde van de San Francisco Bay Area naar Oregon, en begon te werken aan een huis renovatie met zijn partner, bevond hij zich meer en meer uitgeput. Medische tests is gebleken dat zonder zijn medeweten, hij had een zware hartaanval dat bijna de helft van zijn hartspier vernietigd geleden. Binnen een maand, Ashland ging van een marathonloper naar een ernstig zieke hartpatiënt. Met geen baan en geen ziekteverzekering, bevond hij zich geconfronteerd met de meest ernstige crisis van zijn leven. Ashland kronieken zijn gevaarlijke reis in deze blog.

Maart 2

Ervan uitgaande dat bloedonderzoek vandaag gaan oke, zal mijn laatste maag geschoten vanavond op 21:30 Ik heb een ring van blauwe plekken rond mijn navel. Eerlijk gezegd, ik ben klaar om te worden gedaan met dit specifieke deel van mijn behandeling. Een van mijn cardiale team cardiologen gaf toe dat hij een beetje een naald fobie en denkt niet dat hij kon een schot in de maag te geven. Hmmph - genoeg gezegd!

Gisteren gingen we voor pizza, en het is de eerste die ik heb genoten van het eten in maanden! Wat een verwennerij. Het was waarschijnlijk meer natrium Ik heb in een maaltijd dan welke in de afgelopen maanden, ook had, maar je hebt om te leven, man. Ik maakte gehaktbrood voor het diner, gebakken aardappelen en maïs - ha! Andere maaltijd genoten. Misschien heb ik draaide de eetlust hoek.

Mijn bloeddruk is opknoping daar, hoewel mijn hart medicatie zijn gekozen terug met ongeveer 50 procent. Ik hoop dat deze zullen worden verhoogd, zodat we dicht bij het doel maxima kan krijgen en zien of mijn hart zal reageren met betere output. Ik ben gericht vierkant op een harttransplantatie en bezorgd aan het einde van de medicatie proeven krijgen.

Ik had grapte met een aantal bewoners in het ziekenhuis over het schrijven van een lied genaamd "My Heart zuigt." Lachen is de meest genezende behandeling in deze beproeving, en voor dat ik dank mijn zoon-in-law snel-to-be. Hij is als het hebben van onze eigen persoonlijke Robin Williams. In de zwartste momenten heeft hij ons omgezet in lachen, huilen idioten.

Na vijf jaar, hij en mijn dochter zijn eindelijk verloofd en zijn van plan een bruiloft september. Ik was om hen te trouwen in de Rose Garden in Portland. Toen mijn hart ging plotseling op permanente vakantie en ik was vijf keer opgenomen in het ziekenhuis in zes weken, ik weet dat iedereen aan het voorbereiden was op het ergste. En ondertussen ben ik hier rondlopen verpakking een draagbare defribrillator - en niet omwille van de mode. Zal ik het tot september? We hebben te veel momenten gehad in het ziekenhuis en toen gewoon leven door de nacht was geen garantie.

Dus we hebben het over een eerder huwelijk, "just in case." Het staat bekend als het "Huwelijk enkel In Dies zaak Papa," of WJICDD geworden. In onze gebruikelijke zwarte humor stijl, we praten en plannen en lachen. Ik houd zo van deze jongens.

Je kunt niet denken over elke dag sterven. Ik denk over het leven. Lachen in het gezicht van angst en tragedie is meer dan bevredigend. We bedriegen van de duistere krachten en het voelt zo goed.

Afgelopen vrijdag in het ziekenhuis had ik al gegaan door twee vermoeiende procedures en was op mijn slechtst. Mijn cardioloog kwam en wilde een procedure waarbij een katheter in mijn nek is geplaatst en een draad wordt gerund naar beneden in mijn hart doen. Ik dacht dat dit iets wat we zouden vermijden was. "Mijn taak is om je in leven te houden vanavond," zei hij. "We moeten om uit te vinden wat er gebeurt in je hart."

Terwijl ik op de tafel, voor de eerste keer dat ik eigenlijk dacht dat ik kon sterven. Mijn bloeddruk was gevallen, en ik was koorts (ze me behandeld voor een longontsteking). Ik was grijs en bang en voelt erg alleen. De meeste van mijn gedachten waren over de mensen die ik lief. Ik heb net van plan om ze te zien in een korte tijd.

Ik weet niet of iemand ooit is gestorven tijdens deze procedure. Misschien is het niet zo'n big deal. Maar ik heb iets geleerd uit geconfronteerd met het vooruitzicht van het sterven. Het is echt een simpel ding: zorg om lief te hebben terwijl u kunt.